ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Γ.Ο.Χ. 2016

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Γ.Ο.Χ.24/5/2016 by Petros Kokkinis

ΠΑΤΗΜΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

20 σχόλια:

Taita Wounded Bird είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Taita Wounded Bird είπε...

Will this be translated into English or in email form to use with electronic translator

Xristos Anesti ,
Spiridon in america

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ,ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΕΝΩ ΤΟΝ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ[ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ].ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ ΑΛΛΟΥ.[ΛΑΖΑΡΟΣ]ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙ η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΖΩΗ.ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ,ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Το 2003 το Παρασυνοδικόν Κατεστημένον ώθησε τον Μακ/τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέαν, όπως υποβάλλει εις την Ιεράν Σύνοδον την δήθεν ''εκούσιαν'' παραίτησίν του, δια λόγους υγείας. Τούτο όμως, όπως φαίνεται και από την παρακάτω σημείωση του Ιερού Νικοδήμου, δεν καθίσταται επιτρεπτό και γι' αυτό κανείς ορθόδοξος Επίσκοπος δεν πρέπει να δέχεται μία τέτοια απόφαση. Αυτό έπραξε και ο Σεβ/τος Κήρυκος από την πρώτη στιγμή που άκουσε τον ίδιο τον Αρχιεπ/πο να δηλώνει πως παραιτείται. Και το έπραξε αυτό διότι ως Επίσκοπος πρέπει να εκτελεί τους Ιερούς Κανόνες τους οποίους κλήθηκε να διαφυλάξει, είτε μόνος του είτε μαζί με άλλους Ορθοδόξους Επισκόπους. Αν λοιπόν, το 2003, κάποιοι κίνησαν την παραίτηση το Αρχιεπ/που, αυτοί θα έπρεπε να τηρήσουν και το αναφερθέν εις την παρούσα Σημείωση. Δηλαδή θα έπρεπε να πουν στον παραιτηθέντα Αρχιεπ/πο πως πλέον δεν του επιτρεπόταν να ονομάζεται Αρχιεπ/πος, πως δεν θα είχε το δικαίωμα να παρευρίσκεται εις τας Συνόδους,πως δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί εις την προηγούμενη Μητρόπολη που είχε προτού γίνει Αρχιε/πος, δηλαδή να γίνει Πρόεδρος Πατρών. Το μόνο δικαίωμα που είχε, ήταν να παραδώσει εις την Σύνοδο το ωμόφορό του και να καθήσει δια το υπόλοιπον της ζωής του εις το κελί του ως μοναχός. Αυτό αναφέρουν οι Κανόνες, αυτό λέει ο Σεβ/τος Κήρυκος από το 2003 και αυτό λέμε και εμείς σήμερον. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Απλή και επιβεβλημένη τήρηση των Ιερών Κανόνων. Δυστυχώς όμως ο παλαιοημερολογιτικός Οικουμενισμός είχε άλλα σχέδεια, γι' αυτό και η παραίτηση του Αρχιεπ/που ακολούθησε διαφορετική οδό από εκείνη που ορίζει η Εκκλησία, οδό την οποίαν εδρομολόγησε αυτό το Παρασυνοδικό Κατεστημένο. Και δια να μην ομιλούμε με λόγια δικά μας, ας αφήσουμε τον Άγιο Νικόδημο να μας εξηγήσει το αν πρέπει να παραιτείται ο Επίσκοπος, και το τι πρέπει να γίνεται μετά από την παραίτηση:

''...Πολλοί εκ της επιστολής ταύτης συμπεραίνουσι, ότι δίδεται άδεια εις τους Αρχιερείς να παραιτούσι μεν τας ιδίας επαρχίας των, να κρατούσι δε την τιμήν και την ενέργειαν της Αρχιερωσύνης. Πλανώνται, όμως, οι τοιούτοι.Μάλλον γαρ όλον το εναντίον εξ αυτής συνάγεται, κατά τε τον Ζωναράν, Βαλσαμώνα και Βλάσταριν. Και α΄ μεν γίνεται φανερόν από τα λόγια της, ότι δεν πρέπει παραιτήσεις να γίνωνται... Βεβαιοί δε τούτο και ο της Συνόδου Έξαρχος Κύριλλος (του οποίου όσον εκ της φράσεως φαίνεται να είναι σύνθεσις και η παρούσα επιστολή) λέγων εν τω γ΄ αυτού Κανόνι: ''Δεν είναι αρεστόν το πράγμα τούτο εις τους Κανόνας της Εκκλησίας, το να δίδουσι δηλαδή εγγράφως παραιτήσεις οι Αρχιερείς. Διότι, ει μεν και είναι αξιοι ιερουργείν, ας μένουσιν εις τούτο, και ας μη παραιτούσιν, όχι και είναι ανάξιοι, ας μη ευγαίνουν από την επισκοπήν με παραίτησιν, αλλά ως κατακεκριμένοι δια πράγματα όπου εκατηγορήθησαν με πολλάς βοάς. Αυτό τούτο συμπεραίνεται και από τον ιστ΄ της α΄ και β΄... Ότι μεν ουν α΄ δεν είναι άδεια να γίνωνται παραιτήσεις, εκ των ειρημένων δήλον. Ότι δε και β΄ οι παραιτησάμενοι (και μάλιστα εξ όκνου και ραθυμίας) δεν πρέπει να παρακρατώσι την τιμήν του Επισκόπου και το όνομακαι την ενέργειαν... Το γαρ Επίσκοπος όνομα δεν είναι απολελυμένον, αλλά αναφορικόν και σχετικόν. Επισκοπής γαρ εστίν Επίσκοπος. Ο δε παραιτησάμενος την Επισκοπήν, φανερόν, ότι ουδέ Επίσκοπος πρέπει να ονομάζεται (έξω μόνον με το πρώην), κατά τον Βλάσταριν και Ζωναράν. Ει δε το όνομα του Επισκόπου δεν πρέπει να έχη, πολλώ μάλλον ουδέ την τιμήν, ουδέ την ενέργειαν του Επισκόπου... Αλλά τι λέγω, ότι οι παραιτούντες πρέπει να μη λαμβάνωσι την τιμήν και την κλήσιν του Επισκόπου; Αυτοί πρέπει ακόμη και να αφορίζωνται, ανίσως και δεν καταδέχωνται την προστασίαν του ποιμνίου όπου ενεπιστεύθησαν κατά τους ανωτέρω Κανόνας του λς΄ των Αποστόλων, και τον ιζ΄ Αντιοχείας, έως ου να αναγκασθώσι να τον εγχειρισθούν...''.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Έχουμε πολλάκις επισημάνει πως το συγκεκριμένο ιστολόγιο παρουσιάζει τα πράγματα όπως βολεύει κάποιους και όχι όπως στην πραγματικότητα είναι. Δι' αυτό προτείνουμε εις όποιους θέλουν να μάθουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, και ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ επί των Εκκλησιαστικών θεμάτωω και ιδιαίτερα επί του σχίσματος του 2005, το οποίον εδημιούργησε η τότε ''Νικολαίτικη'' νυν δε ''Στεφανίτικη Σύνοδος'', ας ζητήσει να γίνει μέλος της δημόσιας Ομάδος ''ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ'', η οποία βρίσκεται στο facebook, ή ας διαβάζει όλα όσα αναρτώνται ις το ιστολόγιο ''ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ''. Γιατί με όλα όσα αναγράφονται εις το ιστολόγιο ''Οδηγήτρια'' μόνο ωφελημένος δεν θα βγει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποίας συνόδου ευλογημένε και συ; ΑΧ! Κανένας δέν υπέγραψε και πάλι, ως συνήθως. Απο τη μία καταδικάζουν αιρέσεις και απο την άλλη διμιουργούν σχίσματα. Αυτοί οι Τσακίροκλου είναι φέραν όλα τα προβλήματα στην Εκκλησία, το 1995, 2005 αλλά και τώρα κάνουν ότι έκαναν του Σεβ. Κηρύκου.

π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...

Αμήν
Σωστά τα λέτε

π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...

Και ο Σεβ Κήρυκος είχε δίκαιο τότε και ο Σεβ Ευσταθιος έχει δίκαιο σήμερα. Αλά απο τι βλέπω τα ίδια αποτελέσματα τον περιμένουν. Εδώ και καιρό πως άρχισαν να ρίχνουν λάσπες και συκοφαντούν τον Σεβ. Ευσταθιο. Ο Θεός είναι Μεγάλος. Δεν θα αφήσει τους γνήσιους δούλους Του.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Ο Σεβ/τος Κήρυκος, κατά τα ''ορθόδοξα'' λεγόμενα κάποιων, έπρεπε να παραμείνει τη ''Σύνοδο''. Σε μία ''σύνοδο'' που έπραξε τη μία παρανομία μετά την άλλη. Σε μία ''σύνοδο'' που εις όλα της τα ν Αθήναις γεγονότα δεχόταν την Παρουσία του Νεοημερολογίτη ''αρχιμανδρίτη' Σεραφείμ. Έφτασε δε μέχρι το σημείο εις την κηδεία του πρώην ''αρχιεπ/που'' της κ. Νικολάου, ο εν λόγω αιρετικός ''αρχιμανδρίτης'' να σκεπάσει με το πανί του αέρα το κεφάλι του κ. Νικολάου προτού ενταφιαστεί. Εις δε την Κύπρω ''επίσκοποι'' της αυτής ''συνόδου'' ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ με τον ΦΛΩΡΙΝΑΙΟ ''Φυλής'' κ. Κυπριανό και ο δήθεν ''ορθόδοξος Επίσκοπος'' Κιτίου, μέλος της, απεκάλεσε σε επιστολή του τον κ. Κυπριανό ''εν χριστώ αδερφό''. Σε αυτήν την ''σύνοδο'' έπρεπε λοιπόν να παραμείνει ο Σεβ/τος Κήρυκος και εις αυτήν πρέπει σήμερα να κάνει υπακοή ο Σεβ/τος Ευστάθιος και να μην αντιδράει στις παρανομίες της. Διότι καλή ή κακή αυτή είναι η ''σύνοδος'', αυτή η ''εκκλησία του χριστού''. Η οποία κατέχει το αλάνθαστο του Πάπα.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Επειδή δεν μπορούμε να αναρτήσουμε την ίδια την Επιστολή του ''κιτίου'' κ. Σεβαστιανού προς τον Φλωριναίο ''Μητροπολίτη Φυλής'' κ. Κυπριανό, θα αναφέρουμε επ' ακριβώς το τι αυτή λέει. Θαυμάστε την:

Επιστολή β΄ του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κιτίου - Κύπρου κ. σεβαστιανού. 10.9.2014 εκ.ημ.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΙΟΥ Γ.Ο.Χ.
Ταχ. Διεύθυνσις
Ι. Ησυχαστήριον Ζωοδόχου Πηγής
ΑΒΔΕΛΛΕΡΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ
CY 7501 ΚΥΠΡΟΣ

Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανόν.

Σεβασμιώτατε και εν Χριστώ αδελφέ

Είθε το νέον Εκκλησιαστικόν Έτος να χαρίση εις υμάς την κατ' άμφω υγείαν εν ειρήνη και εν πάση πνευματική ευλογία.
ευχαριστούμεν θερμώς δια την συμπαράστασιν υμών επί των δοκιμασιών της εν Κύπρω Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως και δια την βοήθειανυμών εις περίπτωσιν χρείας.
Ευχόμεθα και προσευχόμεθα δια την κατά Θεόν δικαίαν και ευάρεστον έκβασιν των ταλαιπωριών ημών και είθε Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να δώση φώτισιν εις τους υπεναντίους.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είη μετά πάντων ημών

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης
+ Σεβαστιανός
Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος
των Γ.Ο.Χ. πάσης Κύπρου

(Άραγε που φαίνεται μέσα από την επιστολή αυτή πως υπάρχει Ομολογιακή Διαφορά ανάμεσα στον κ. Σεβαστιανό και στον κ. Κυπριανό; Αν κανείς διαβάσει την επιστολή αυτή, χωρίς να ξέρει πως ο αποστολέας της ανήκει σε άλλη ''σύνοδο'', τότε θα συμπεράνει πως πρόκειται για επιστολή μεταξύ δύο ''επισκόπων'' οι οποίοι ανήκουν στην ίδια ''σύνοδο'').

π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...

Κατάντια .....
Εδω και χρόνια προσπαθούν βήμα προς βήμα να μας πάνε στους φλοριναιους. Καταπατούν τους κανόνες της Εκκλησίας. Διώκουν τος ομολογητές. Χειροτονουν και διορίζουν τους συγγενείς τους. Διαλύουν τα πάντα. Έχουν καταντήσει σε μια κλίκα μαφία.

π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...

Και όσα να μη τα σβήνεις, την αλήθεια δεν θα τη σβήσετε ποτέ . Ούτε σβήνετε ούτε κρύβετε.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Φυσικά και τα αδέλφια Τσακίρογλου έχουν καταντήσει την Εκκλησίαν σαν ''οικογενειακή επιχείρηση''. Στον ''αρχιεπισκοπικό θρόνο'' ο ένας αδελφός Στέφανος, στην αρχιγραμματεία της ''συνόδου'' πολύ πρόσφατα έβγαλαν τον Σεβ/το Ευστάθιο και έβαλαν τον άλλο αδελφό ''π.'' Νεόφυτο. Στο γυναικείο μοναστήρι ''ηγουμένη'' η αδελφή του ''μοναχή'' Συγκλητική, στηριζόμενη από τις άλλες δύο κατά σάρκα αδελφές της Θεολογία και Επιστήμη. Και στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο ο έτερος κατά σάρκα αδελφός ''μοναχός''Μάξιμος. Παντού έχουν απλωθεί και κάνουν ότι θέλουν. Και όταν κάποιος, όπως πριν λίγο καιρό ο Σεβ/τος Ευστάθιος, τους ζητήσει να κυκλοφορήσουν ως ''σύνοδος'' ένα κείμενο ομολογίας πίστεως, τότε ο ''Ομολογητής Αρχιεπ/πος'' κ. Στέφανος απαντάει πως αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει γιατί μόνο που το ακούν οι Φλωριναίοι Παγώνουν. Και έτσι ο καιρός και τα χρόνια περνάνε, και κάποιοι νομίζουν πως βρίσκονται ''εντός'' της ''εκκλησίας''. Ενώ στην αλήθεια βρίσκονται εκτός αυτής και την πολεμούν με τον πιο δεινό τρόπο.

π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...

Διοτι ο ίδιος και οι οπαδοί του δεν πιστεύουν όπως πίστευαν οι Πατέρες μας. Φλορινιζουν. Αλλιώς γιατί δεν υπογράφουν την Ομολογία ; Πιο το πρόβλημα ;
Άρα εκεί θέλουν να μας πάνε.

π.Xρυσόστομος Γ.O.X. είπε...

Εάν πράγματι θα ήθελαν να ησυχάσουν το ποιμνιο , τότε θα έπρεπε να υπογράψουν την Ομολογία την οποία εκδωσε ο Σεβ. Ευσταθιος.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Δυστυχώς πρόκειται για μία ''σύνοδο'' η οποία συν τοις άλλοις οι ''επίσκοποι''περισσότερο διαφωνούν παρά συμφωνούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαφωνία του <> κ. Ανδρέα για την παραπομπή του Σεβ/του Κηρύκου εις τα πολιτικά δικαστήρια, η οποία κατέληξε στην παραίτηση του κ. Ανδρέου από την θέση του αντιπροέδρου του σύνδεσμο. Την επιστολή αυτή την είχαμε καταγράψει στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, η διαδικασία όμως της δημοκρατικής και ορθόδοξης λευθερίας του λόγου, για την οποία διακρίνονται οι περισσότεροι εκ των πιστών ακολούθων αυτής της ''συνόδου'', στάθηκε αφορμή ώστε να διαγραφεί η επιστολή αυτή. Δια της οποίας ο ''Θηβών'' κ. Ανδρέας αποκαλύπτει πάρα πολύ σημαντικές παρανομίες του συνδέσμου, μέχρι που φτάνει και εις το σημείο να λέγει πως ο ''σύνδεσμος'' έπαψε να λειτουργεί κανονικά από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ανδρέας.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει σημαντικά κείμενα τα οποία δείχνουν τις παρανομίες της παραπάνω "συνοδου", δυστυχώς όμως οι διαχειριστές του παρόντος ιστολογιου φιμώνουν όσους λένε την αλήθεια, γι' αυτό και διαγραφουν τις δημοσιεύσεις μας.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Η απάντησή μας στις μέχρι σήμερα ενέργειες των Πρώην ''εν Χριστώ αδελφών μας Στεφανιτών" είναι τα παρακάτω λόγια του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου:

'' Έχουσιν ούτοι (οι Στεφανίτες) τους οίκους, ημείς τον ένοικον. Ούτοι τους Ναούς, ημείς τον Θεόν... Ούτοι δήμους, ημείς αγγέλους. Ούτοι θράσος, πίστιν ημείς. Ούτοι το απειλείν, ημείς το προσεύχεσθαι. Ούτοι το βάλλειν, ημείς το φέρειν. Ούτοι χρυσόν και άργυρον, ημείς λόγον κεκαθαρμένον... Μικρόν μοι ο ποίμνιον; Αλλ' ουκ επι μικρών φερόμενον. Στενή μοι η μάνδρα, πλην λύκοις ανεπίβατος, πλην ου προσδεχομένη ληστήν... ου φοβούμαι το μικρόν ποίμνιον, ευσλυνοπτον γαρ. Ότι γινώσκω τα εμά και γινώσκομαι υπό των εμών... Ταύτα καλώ κατ' όνομα... και ακολουθούσι μοι, εκτρέφω γαρ επί ύδατος αναπαύσεως... Αλλοτρίω δε ου μη ακολουθήσωσιν, αλλά φαύξονται απ' αυτού...''