ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ 2016

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νεαπόλεως Νίκαιας.Ο Μητροπολίτης Περιστερίου και Νεαπόλεως κ.κ. Γαλακτίων πάρα το βεβαρυμένο της υγείας του παρευβρίσκονταν σε όλες της ακολουθίες μάζι με τον πάτερ Αθανάσιο εφημέριο του Ιερού Ναού.
Από τον ολονύκτιο στολισμό του Επιταφίου.
Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας. Ο ακάματος Ιερεύς πάτερ Δημήτριος μετά του πάτερ Βασιλείου τέλεσαν όλες της ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος με πολύ κατάνυξη.ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΙΩΑΝΝΗ.


Η ιερή πομπή της περιφοράς, απο την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Σάμο. Ο πατήρ Ματθαίος και το ορθόδοξο ποίμνιο ψάλοντας τα εγκώμια και τους επιτάφιους ύμνους έζησαν μια κατανυκτική θεία νύχτα της χαρμολύπης. Και του χρόνου. 

Ω! γλυκύ μου έαρ γλυκύτατό μου τέκνον που εδυ σου το κάλλος. Νύχτα ήρεμη,με τα μύρα της άνοιξης. Ρόδα, και λεμονανθοί και μυριόπνοα κρίνα, στις πληγές του Κυρίου. Και δάκρυα συντετριμένων ψυχών, για την αμαρτία, που σταυρώνει την αγάπη. 


Έραναν τον τάφο, αι μυροφόροι μοίρα... Τα εκστατικά μάτια των παιδιών στο μέγα μυστήριο, οι παλλόμενες φωνές των πιστών, που νιώθουν την ψυχή τους να αναριγά , στον κύκλο του επιταφίου, έχουν κάτι απ' το μεγαλείο και την ουράνια συγκίνηση των παθών, στους ναούς της γνήσιας Ορθοδοξίας.
Εκκλησία Κοίμησις της Θεοτόκου στο Καρλόβασι της Σάμου.  ΕΛΙΣΑΒΕΤ


Ο Επιτάφιος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμίλια Κορίνθου


Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγ. Διονυσίου Πατρών Ο Επιτάφιος από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαραλάμπους Μελισσοχώρι Θηβών
Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Σύδνεϊ Αυστραλίας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: