ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση Ιεράς Συνόδου για τα εν Κύπρο γενόμενα 2016


ΑΝΑΚΟΙΝ. ΙΣ Για Τα Εν Κύπρω 2016 by Petros Kokkinis

ΠΑΤΗΜΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

15 σχόλια:

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

[ Καθώς πολύ πρόσφατα γίναμε γνώστες της ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ'' που εξέδωσε η ''Στεφανίτικη Σύνοδος'', την οποία διαβάσαμε μετά μεγάλης προσοχής, διαπιστώσαμε πως εις αυτήν παρέχονται προς τον αναγνώστη ΨΕΥΔΕΙΣ πληροφορίες, οι οποίες με σύγκριση το κείμενο του κ. Φλωριναίου <. κ. Κυπριανού αλλά και τις φωτογραφίες που εμείς δημοσιεύσαμε, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Δι' αυτό προβαίνουμε εις τον σχολιασμό της ως άνω ''ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ'' ώστε να παραθέσουμε τα αληθινά στοιχεία και ο κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει πλέον σαφή εικόνα όλων εκείνων για τα οποία κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο 4 σελίδων φυλλάδιο.
Εξ αρχής δε θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη αν τα σχόλιά μας είναι μεγάλα σε όγκο, τούτο όμως γίνεται ώστε να φωτιστούν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες πλευρές αυτής της ''ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ'' και δι' αυτού να υπάρξει μία ειλικρινή ενημέρωση του αναγνώστη.
Ο σχολιασμός θα γίνει εις τις κυριότερες παραγράφους, εκεί δηλαδή όπου παρέχονται ΨΕΥΔΕΙΣ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ πληροφορίες και όχι εις ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ]

Εις την 4η παράγραφο της πρώτης σελίδας που παραθέτουμε, η ''Στεφανίτικη Σύνοδος'' ισχυρίζεται πως ο κ. Κυπριανός προσήλθε εις την τελετή χειροτονίας όπου διεξήχθη στην Κύπρο, κατά δική του Πρωτοβουλία. Αυτό όμως είναι και το πρώτο σημείο εις το οποίο δεν λέγεται η πάσα αλήθεια εις τον αναγνώστη. Διότι διαβάζοντας κανείς την ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ'' του κ. Κυπριανού, θα διαπιστώσει πως ο κ. Κυπριανός αναφέρει ότι δια την επίσκεψή του αυτή είχε ενημερώσει αρκετό καιρό νωρίτερα τον ''Στεφανίτη Μητροπολίτη'' Κιτίου κ. Σεβαστιανό, ο οποίος δεν φαίνεται να έφερε αντίρρηση εις αυτή την επιθυμία του κ. Κυπριανού. Άλλωστε πως μπορούσε να γίνει αυτό, όταν οι δύο αυτοί "Επίσκοποι" φαίνεται να έχουν άριστες πνευματικές σχέσεις, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα εις τον κ. Σεβαστιανό δι' επιστολής του προς τον κ. Κυπριανό να τον αποκαλέσει μέχρι και "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟ".

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Εις την συνέχεια της ιδίας παραγράφου παρέχεται η πληροφορία πως ο κ. Κυπριανός μετέβη εις την Κύπρο όχι μόνο δια την χειροτονία αλλά συνδυάζοντας αυτήν με προσκύνημα στην Κύπρο και τα σεβάσματά της. Τούτο όμως ούτε από την ανακοίνωση περί αίτησης ευλογιών, που κυκλοφόρησε ο κ. Κυπριανός, δεν προκύπτει αλλά ούτε και από την <> που εξέδωσε πάλι ο ίδιος αμέσως μετά την επιστροφή του από την μεγαλόνησο. Εις δε την πρώτη περίπτωση, δηλαδή την <> που ενυπόγραφα κυκλοφόρησε ο Φλωριναίος "Μητροπολίτης", πριν την επίσκεψή του στην Κύπρο, αναφέρεται ξεκάθαρα υπ' αυτού πως ο μόνος λόγος δια τον οποίον την Παρασκευή 14/27.11.2005 αναχώρησε για την μαρτυρική Νήσο, ήταν ΜΟΝΟ για να παρευρεθεί στη "χειροτονία" του π. Επιφανείου εις "επίσκοπον". Τριμυθούντος. Επομένως από αυτή την "Αίτηση Ευλογιών" ΔΕΝ προκύπτει ΚΑΜΙΑ αναφορά σε προσκυνήματα της Κύπρου.

Και για να μην νομίζει κανείς πως αυτά που υποστηρίζουμε τα έχουμε βγάλει από το μυαλό μας, ιδού τι λέγει δι' αυτού του θέματος εις την υπό του ιδίου ενυπόγραφη <> ο κ. Κυπριανός:

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

" Την Παρασκευήν, 14/27.11.2015, αναχωρώ δια την Κύπρον, προκειμένου να παρίσταμαι εις την χειροτονίαν του π. Επιφανίου εις αρχιερέα και να επικοινωνήσω τοιουτοτρόπως με τους Αδελφούς μας του Πατρίου... Τούτο είχεν ευλογηθεί εις την πρόσφατον Συνοδικήν Συνεδρίαν (6/19.11.2015). Επιστροφή συν Θεώ την Δευτέραν, 17/30.11.2015."

Κατά δεύτερο λόγο, αν πάλι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος διαβάσει την "Ενημερωτική Ανακοίνωση" που κυκλοφόρησε ο κ. Κυπριανός αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο, εις την πρώτη παράγραφο αυτής θα δει πως ο κ. Κυπριανός, θέλοντας να ξεκαθαρίσει προς τη "Σύνοδό" του τον ακριβή λόγω για τον οποίο επισκέφθηκε την Κύπρο, αναφέρει πως ο ίδιος ήθελε να παρευρεθεί εις την "χειροτονία" εις "Αρχιερέα" του "Οσιολογιωτάτου Καθηγουμένου" π. Επιφανίου "ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΩΣ". Και μάλιστα ο κ. Κυπριανός ΤΟΝΙΖΕΙ πως είχε βαθιά αίσθηση δι' αυτή του την πράξη.

Ιδού και τα υπ' εκείνων γραφόμμενα εις την ,> που έστειλε προς τη <> του:

" Όταν κατά την τελευταία τακτική Συνεδρίασι της Ιεράς Συνόδου μας (6/19.11.2015, Τετάρτην), έθετα υπό την κρίσιν των αρχιερέων μας το ενδεχόμενο να μεταβώ στην Μεγαλόνησο Κύπρο, προκείμενου να παρίσταμαι ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΩΣ στην Χειροτονία εις Αρχιερ'εα του Οσιολογιωτάτου Καθηγουμένου π. Επιφανίου, είχα μία βαθειά αίσθηση της μεγάλης σημασίας της πράξεως αυτής".

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Επομένως η πληροφορία που δίνει η "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" της "Στεφανίτικης Συνόδου", πως ο κ. Κυπριανός συνδύασε την παρουσία του εις την "χειροτονία" του π. Επιφανίου με διάφορα άλλα προσκυνήματα στην Κύπρο και τα σεβάσματά της, είναι καθ' ολοκληρίαν ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ. Καθ' ότι τα προσκυνήματα που έκανε ο κ. Κυπριανός, τα έκανε κατόπιν πρωτοβουλίας της ιδίας της Οικογενείας του "εψηφισμένου επισκόπου", αλλά και άλλων πιστών της εν Κύπρω "Στεφανίτικης Συνόδου", και ΟΧΙ κατά δική του πρωτοβουλία.

Επίσης ΔΕΝ ευσταθεί και η έτερη πληροφορία που δίνεται εις το τέλος της ιδίας παραγράφου, πως το ενδιαφέρον του κ. Κυπριανού ήταν μόνο για " μία προσπάθεια Διαλόγου" με τους εν Κύπρω εκπροσώπους της "Στεφανίτικης Συνόδου". Αρκεί κανείς να διαβάσει την 14σέλιδη αυτή "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" του κ. Κυπριανού και ιδίοις όμμασι θα διαπιστώσει πως εις αυτήν αναφέρεται ισάριθμες φορές με τις σελίδες και κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο η λέξη <>. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι όπως λέγει ο ίδιος ο κ. Κυπριανός, το μήνυμα που κόμιζε με την επίσκεψή του εις την Κύπρο ΔΕΝ ήταν μόνο περί διαλόγου αλλά ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ. Στο ίδιο μάλιστα πνεύμα κινήθηκε τόσο η ίδια η οικογένεια του π. Επιφανείου, την οποία επισκέφθηκε εις την Οικεία της ο κ. Κυπριανός, ώστε να διεξαχθεί μία ΕΝΩΤΙΚΗ/φιλική συζήτηση, όσο και διάφοροι άλλοι πιστοί - ακόλουθοι της "Στεφανίτικης Συνόδου", οι οποίοι, κατά τα γραφόμενα του κ. Κυπριανού, έδειχναν να τους συγκινεί αυτό το προσωπικό ΕΝΩΤΙΚΟ όραμα του Φλωριναίου "Μητροπολίτου", φτάνοντας και εις το σημείο να ΔΙΝΟΥΝ μέχρι και ΕΥΧΕΣ ώστε αυτό ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Δυστυχώς όμως αντί η παραπάνω να ήταν η μόνη παράγραφος η οποία ανέφερε ΨΕΥΔΕΙΣ πληροφορίες, αυτές συνεχίζουν και εις την πρώτη παράγραφο της δεύτερης σελίδας της "Στεφανήτικης Ενημερωτικής Ανακοινώσεως". Εις αυτήν αναφέρεται πως ο κ. Κυπριανός παρακολούθησε την τελετή από την θέση των επισκεπτών. Ο ίδιος όμως ο κ. Κάτσουρας σε κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, θέλοντας να σβήσει τη ''φωτιά'' που τότε υπήρχε, ανέφερε και παραδέχτηκε πως ο κ. Κυπριανός εισήλθε εις ώστε να πάρει τα φάρμακά του. Επομένως πως μπορεί η <> του "Αρχιεπ/που" κ. Στεφάνου να λέγει πως ο κ. Κυπριανός κατά τη διάρκεια ολόκληρης της παρουσίας του εις την τελετή, παρευρισκόταν συνέχεια εις την θέση των επισκεπτών ; Και φυσικά πρέπει να τεθεί και το ερώτημα, γιατί ο κ. Κυπριανός έπρεπε να εισέλθει εντός του Ιερού ώστε να ποιεί τα φάρμακά του; Δεν μπορούσε να ζητήσει πέντε λεπτά νωρίτερα από την ώρα λήψης του, να του φέρουν ένα ποτήρι νερό από την κουζίνα της μονής και ούτος να εξέλθει για λίγο του Ναού ώστε να τα ποιεί; Ή μήπως και αυτό δεν το επιτρέπει το "savoir vivre" της "Στεφανίτικης Συνόδου;;"

Στην ίδια παράγραφο αναγράφεται πως ο Κ. Κυπριανός εισήλθε εις το Ναό την ώρα του Όρθρου, έβαλε μετάνοια στους "Στεφανίτες Αρχιερείς", τους οποίους και ασπάσθηκε κατά το συνήθη τύπο του χαιρετισμού...

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Από τις φωτογραφίες όμως άλλα προκύπτουν. Αφού φαίνεται ξεκάθαρα πως ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κυπριανός "συνασπάζεται" μετά των "Στεφανιτών επισκόπων", είναι ο σταυρικός τρόπος, δηλαδή εκείνος τον οποίο προς συγχώρεση ανταλλάζουν εντός του Ιερού κατά τη στιγμή του "αγαπήσωμεν αλλήλους", αρχιερείς της ιδίας Συνόδου.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, σε μία φωτογραφία φαίνεται ο νεοχειροτονηθείς τότε "Μητροπολίτης" Φθιώτιδος κ. Παντελεήμον, να ασπάζεται το χέρι του κ. Κυπριανού. Αν όμως αυτό δεν ισχύει, τότε δεν φταίμε εμείς που το ερμηνεύουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά ο ίδιος ο κ. Παντελεήμον που "απρόσεκτα" έσκυψε μέχρι το σημείο της δεξιάς του Φλωριναίου "Επισκόπου". Διότι όταν στον άλλο δίνεις την εικόνα ότι βάζεις μετάνοια εις τον Ιερωμένο, τότε κι εκείνος έτσι θα το ερμηνεύσει.

Η παραμονή όμως το κ. Κυπριανού φορώντας το Εγκόλπιο κατά την ώρα του Όρθρου, φανερώνει κι αυτή την συμπροσευχή που πραγματοποιήθηκε. Διότι οι "Στεφανίτες επίσκοποι", όπως και παλαιότερα έχουμε ξαναπεί, μέχρι τη στιγμή του "Πάσα Πνοή", ήταν παρόντες εντός του Ναού συμπροσευχόμενοι ο ενας με τον άλλον, φορώντας μόνο το ράσο και το Εγκόλπιο τους. Ακριβώς δηλαδή κατά τον ίδιο τρόπο που παρευρισκόταν ο κ. Κυπριανός εντός του Ναού. Επομένως και μόνο αυτό το χρονικό διάστημα, μπορεί να ερμηνευθεί ως ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ. Αφού ποιά η διαφορά μεταξύ των συμπροσευχομένων "Στεφανιτών Επισκόπων" μετά του κ. Κυπριανού;; ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Η διαφορά εις τα άμφια και όχι εις την συμπροσευχή, προέκυψε μετά την ένδυση των Αρχιερατικών Αμφίων υπό των <. του "Αρχιεπ/που" κ. Στεφάνουν, αφήνοντας όμως τον κ. Κυπριανό εις την ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!!!

Χωρίς πολλά λόγια, είτε το θέλουν είτε όχι οι "Στεφανίτες Επίσκοποι" και πιστοί - ακόλουθοι, όπως και να το φωτίσει κανείς το θέμα, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΗΡΞΕ και μάλιστα εις τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΥΤΗΣ ΒΑΘΜΟ. Διότι όλοι συμμετείχαν εις αυτήν, κλήρος και λαός, σύμφωνα με τον ακριβή θεολογικό τρόπο, σύμφωνα με το πως το ορίζουν ΟΛΟΙ οι ΛΟΓΙΚΟΙ και ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ Θεολόγοι!!!

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Στην κατακλείδα της δεύτερης παραγράφου της ιδίας δεύτερης σελίδας, παρέχεται η πληροφορία πως ο κ. Κυπριανός προσήλθε ως "αυτόκλητος" στην τελετή. Πόσο όμως μπορεί να αληθεύει αυτή η πληροφορία όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο; Όταν δηλαδή ο ίδιος ο κ. Κυπριανός λέγει πως για την επίσκεψή του στη Κύπρο και ειδικότερα για την παραμονή του εντός του Ναού, είχε ενημερώσει αρκετό καιρό νωρίτερα τον "επίσκοπο" κ. Σεβαστιανό; Πως μπορεί να αληθεύει ο όρος "αυτόκλητος", όταν ο κ. Κυπριανός κατά την τριήμερη επίσκεψή του εις την Κύπρο, έτυχε φροντίδας, από "Στεφανίτες" μοναχούς, μοναχές και από τους ακόλουθους της αυτής Συνόδου, της οποίας μόνο ένας ΔΗΘΕΝ αυτόκλητος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΧΕΙ;;; !!!

Πως , επίσης, μπορεί να ευσταθεί ο όρος "αυτόκλητος", όταν τον κ. Κυπριανό και τα άλλα άτομα της εξαρχίας του, τους παρέλαβε από το αεροδρόμιο η ίδια η Οικογένεια του μέλλοντος προς "χειροτονία επισκόπου;;" Από όλα αυτά και άλλα πολλά τα οποία χάριν συντομίας παραλείπουμε, μόνο ως ορθός ΔΕΝ προκύπτει ο όρος "αυτόκλητος".

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Εις τα μέσα της τρίτης παραγράφου και μέχρι το τέλος αυτής, παραχωρείται η πληροφορία πως ο τρόπος με τον οποίον έγινε δεκτός ο κ. Κυπριανός υπό των "Στεφανιτών επισκόπων", ήταν ακριβώς αυτός που αναφέρουν οι άγιοι Πατέρες και αυτός που δεν θα πρόσβαλε τον ίδιο τον "αυτόκλητο" Φλωριναίο "επίσκοπο". Ως προς αυτό αναφέρουμε πως ο Χριστός παρέδωσεν το μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας εις το υπερώον των Ιεροσολύμων, μόνον εις τους Μαθαητάς Του. Και αυτός ο Ιούδας ανεχώρησεν από το δείπνον πριν την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας κατά τους Ευαγγελιστάς Ματθαίον και Μάρκον. Και την αρχιερατικήν εξουσίαν ο Χριστός την παρέδωσεν εις τους μαθητάς Του κεκλεισμένων των θυρών εις το υπερώον της Ιερουσαλήμ μετά την ανάστασίν Του. Και οι Απόστολοι μετά την Πεντηκοστήν συνήρχοντο εις προσευχήν και ετελούσαν το μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας, μόνον με όσους είχαν γίνει μέλη της Εκκλησίας του Χριστού. Γι' αυτό και ο Απόστολος Παύλος έγγραφε στους Κορινθίους "Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; ή τις κοινωνία φωτί προς σκότος, τις δε συμφώνησις Χριστού προς Βελίαρ, ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;" (Β΄ κορ. 6,14-15). Όσον αφορά όμως τους Αγίους αναφέρουμε πως ούτοι ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ στα λεγόμενά τους περί ΜΗ αποδοχής τέτοιου ξένου και ακοινωνήτου προς την "ορθόδοξη Σύνοδο". "επισκόπου". Γι' αυτό και οι Απόστολοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ την πνευματική επικοινωνία μετά ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩΝ, δηλαδή αυτών που δεν είχαν γίνει μέλη της Εκκλησίας ή είχαν αποκοπεί από την πνευματική κοινωνία της Εκκλησίας ή η Εκκλησία τους είχε αποκόψει από τα μέλη της Εκκλησίας για σοβαρά αμαρτήματα κυρίως περί την πίστιν.

Γι' αυτό και ο Απόστολος γράφει στους Κορινθίους, όπως προαναφέραμε "όπως δεν μπορεί να συνυπάρχει το φως με το σκοτάδι, έτσι δεν μπορεί να έχει επικοινωνία ο πιστός με τον άπιστον". Και αργότερα γράφει στον μαθητή του τον Τίτον σε αυστηρότερο τόνον, "αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ειδώς ότι εξίστραπται ο τοιούτος και αμαρτάνει, ων αυτοκατάκριτος". (τίτον 3,10). Και ο απόστολος της αγάπης, ο ευαγγελιστής Ιωάννης, γράφει σκληρότερον λόγον, ο οποίος δεν μπορεί να κατανοηθεί από πολλούς, "ει τις έρχεται προς υμάς και ταύτην την διδαχήν ου φέρει, μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν και χαίρειν αυτώ μη λέγετε. Ο λέγων γαρ αυτώ χαίρειν κοινωνείτοις έργοις αυτού τοις πονηροίς". (Β΄ Ιωάννου, στ. 10-11).

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Αυτό το πνεύμα της αποστολικής Εκκλησίας αποτυπώνεται και εις τους αποστολικούς Κανόνες. Εις τον Ι΄ (10ον) αποστολικόν Κανόνα γράφεται "εις τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω". (Ιερόν Πηδάλιον σελ.13). Ομοίως και ο επόμενος αποστολικός Κανών (ΙΑ) επιβάλλει ποινήν καθυαιρέσεως εις τον Κληρικόν που θα συμπροσευχηθεί με καθηρημένον Κληρικόν. Επίσης ο ΜΕ΄ (45ος) αποστολικός Κανών εντέλλεται "Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως Κληρικοίς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω"(Ιερόν Πηδάλιον σελ. 50) Ομοίως ο ΞΕ΄ (65ος) αποστολικός Κανών προβλέπει "Ει τις Κληρικός ή λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω". [ορθότερον ο μεν καθαιρείσθω, ο δε αφοριζέσθω] (Ιερόν Πηδάλιον, σελ. 84).

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Το ίδιο πνεύμα απαγορεύσεως της συμπροσευχής μετά ακοινωνήτων επαναλαμβάνεται εις τις Τοπικές και τις Οικουμενικές Συνόδους. Εις τον Β΄ Κανόνα της εν Αντιοχεία Τοπικής Συνόδου, η οποία συνεκλήθει το 341 μ.Χ.., επαναλαμβάνεται "μη εξείναι δε κοινωνείν τοις ακοινωνήτοις, μηδέ κατ' οίκους συνελθόντας συνεύχεσθαι τοις μη τη εκκλησία συνευχομένοις. Ει δε φανείη τις των επισκόπων ή πρεσβυτέρων ή διακόνων ή τις του κανόνος τοις ακοινωνήτοις, μηδέ κατ' οίκους συνελθόντας συνεύχεσθαι τοις μη εκκλησία συνευχομένοις. Ει δε φανείη τις των επισκόπων ή πρεσβυτέρων ή διακόνων ή τις του κανόνος τοις ακοινωνήτοις κοινωνών [της ευχής], και τούτον ακοινώνητον είναι" (Σύνταγμα Ιερών Κανόνων, τομ.3ος, σελ. 126). Επίσης ο ΣΤ΄ Κανών της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου, η οποία συνεκλήθει το 364 μ.Χ., δεν επιτρέπει την είσοδο των αιρετικών εις τον ναόν, γράφων "Περί του μη συγχωρείν τοις αιρετικοίς εισιέναι εις τον οίκον του Θεού, επιμένοντας τη αιρέσει" (Ιερόν Πηδάλιον σελ. 422). Ομοίως ο ΛΓ΄ (33ος) Κανών της αυτής τοπικής Συνόδου επαναλαμβάνει "Ότι ου δει Αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι" (Ιερόν Πηδάλιον σελ. 433). Ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας Τιμόθεος (από 379 έως 385 μ.Χ.), εις τον Θ΄ (9ον) Κανόνα από τους 18 τους οποίους με μορφή ερωταποκρίσεων συνέγραψε και επικυρώθηκαν με τον Β΄ Κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, αναφέρει ότι οι αιρετικοί δεν πρέπει να παρίστανταιεις τον ναόν κατά την τέλεσιν της Θείας Ευχαριστίας (Ιερόν Πηδάλιον σελ. 670).

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Το αυτό πνεύμα απαγορεύσεως της συμπροσευχής μετά των ακοινωνήτων, αιρετικών και σχισματικών, διετηρήθει σε όλους τους αιώνες ζωής της Εκκλησίας. Αυτό το πνεύμα συνείχε και οδηγούσε τις ψυχές τον Ορθοδόξων χριστιανών, Κληρικών και Λαϊκών, στις αρχές του προηγούμενου αιώνος όταν δεν εδέχθησαν και δεν ακολούθησαν την αλλαγήν του εκκλησιαστικού ημερολογίου, παρ' ότι ουδείς εκ των τότε Επισκόπων της Εκκλησίας κατενόησεν την στάσιν τους και τον αγώνα τους για την διατήρησιν της Ορθοδόξου Πίστεως και ομολογίας. Αυτό το πνεύμα της Ορθοδόξου Πίστεως και Ομολογίας εξεφράζετο και εις την Διακήρυξιν της Ορθοδόξου Ομολογίας κατά το 1935 υπό των τριών Αρχιερέων οι οποίοι επανήλθον εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν εκ του σχίσματος του νέου ημερολογίου. Αυτό το πνεύμα οδηγούσε και κατηύθηνε το 1937 τον αοίδιμον τότε επίσκοπον Βρεσθένης Ματθαίον και διεκήρυξ την ορθόδοξον ομολογίαν και την διακοπήν πνευματικής επικοινωνίας μετά των άλλων επισκόπων οι οποίοι ανεγνώριζον το σχίσμα του νέου ημερολογίου ως Εκκλησίαν. Αυτό το πνεύμα της Ορθοδόξου Πίστεως διεκηρύσσετο και εις το ομολογιακόν κείμενον με τον τίτλον "Περί ακριβείας της Πίστεως", το οποίον εδημοσιεύθει εις το φύλλον 6 του "Κήρυκος Γνησίων Ορθοδόξων" 1- 15 Αυγούστου του έτους 1945 και ανεδημοσιεύθει εις το περιοδικόν με τον ίδιον τίτλον "Κήρυξ Γνησίων Ορθοδόξων" αριθμός τεύχους 89, του Μαΐου 1985.

Που λοιπόν αγαπητοί ΠΡΩΗΝ " εν Χριστώ πνευματικοί πατέρες" είδατε εσείς πως ο τρόπος με τον οποίο δεχθήκατε τον κ. Κυπριανό ήταν εκείνος που λέγουν οι Άγιοι Πατέρες;;; Π Ο Υ ΤΟ Ε Ι Δ Α Τ Ε;;;;;

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Όσο δε για την "ευγενική" και "φιλάνθρωπη" συμπεριφορά την οποία λέτε πως επιδείξατε εις το πρόσωπο του "ακοινωνήτου" ως προς τη "Σύνοδό" σας "επισκόπου", σας λέμε μόνο τούτο. Ο Υ Δ Ε Ι Σ, ΝΑΙ Ο Υ Δ Ε Ι Σ επιτρέπεται να υπολογίζει τον ανθρώπινο παράγοντα και το ανύπαρκτο αξίωμα, (μιάς και δεν είναι Ορθόδοξος), του κ. Κυπριανού, παραπάνω από τα λεγόμενα των Αγίων Πατέρων. Διότι εδώ δυστυχώς είναι η διαφορά μας αγαπητοί ΠΡΩΗΝ "εν χριστώ αδελφοί". Εμείς υπολογίζουμε τα λόγια των Αγίων, οι οποίοι δια την πίστη έδωσαν την ίδια τους τη ζωή, ενώ εσείς όχι μόνο δεν τα υπολογίζετε αλλά τολμάτε μέχρι και τα παραφράζετε, ώστε να φένεσθε εις τον κόσμο "σωστοί" ως προς του Νόμους της Εκκλησίας.

Αλλά και πάλι, αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούσατε να τα πράξετε κατευθείαν όλα αυτά, τότε υπάρχει και ο ευλογημένος διάλογος, ο οποίος τόσο κατά την στιγμή της ενημερώσεως του κ. Κυπριανού προς τον κ. Σεβαστιανό, όσο και κατά την διήμερη, πριν από την ημέρα της "χειροτονίας", παραμονή του εις την Κύπρο, ήταν υπέρ αρκετός σε χρόνο, ώστε δι' αυτού να ξεκαθαριστεί ο τρόπος παραμονής του Φλωριναίου "επισκόπου" εντός του Ναού. Διότι όταν κάποιος πηγαίνει έστω και ως δήθεν "αυτόκλητος" σε ξένη Μητρόπολη και δη Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ εις όσα του ζητηθούν. Διότι, υποτίθεται, πως είναι "αυτόκλητος" και "επισκέπτης". Εδώ όμως, αναρωτιέται κανείς, το αν υπήρξε έστω και η στοιχειώδης ενημέρωση του κ. Κυπριανού. Ή το αν όχι, γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ επιθυμούσε να χαλάσει το χατήρι του "αυτόκλητου" "επισκόπου", μιας και όλοι επιθυμούσαν να φανεί, δια του εγκολπίου, ο "επισκοπικός" βαθμός του.

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Παραλείπουμε την τρίτη σελίδα και ευθύς ερχόμαστε εις την τέταρτη και τελευταία.

Εις το τέλος της τρίτης παραγράφου της 4ης σελίδας, αναφέρεται η ΚΑΘ' ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΗ πληροφορία πως ο κ. Κυπριανός δεν είχε καμία "διάθεση" περί συμπροσευχής. Αρκεί να θυμίσουμε πως παραπάνω από μία φορά, ο ίδιος αναφέρει εις την "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" του πως ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ μετά των εν Κύπρω "Στεφανιτών επισκόπων">

Στην αρχή έχουμε ήδη παρουσιάσει τα λεγόμενα του κ. Κυπριανού προς τη "Σύνοδό" του, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Κύπρο. Εκεί λέγει πως επιθυμία του ήτο να παρευρεθεί "ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΩΣ" εις την <>. Μάλιστα ο κ. Κυπριανός αναφέρει πως ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΗΡΞΕ και κατά την ημέρα της ανακοινώσεως της αποφάσεως του δικαστηρίου.

Ιδού τα λεγόμενά του:

" Οι Αρχιερείς εξ Ελλάδος ήσαν ακόμη εκεί και έτσι ενωμένος και ήδη οικείος με την πανηγυρίζουσα Τοπική εκκλησία, τον Λαό του Θεού, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΑ στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός"

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Όσον δε αφορά και τα περί ενώσεως, ιδού το ΚΟΡΥΦΑΙΟ σημείο της "Ενημερωτικής Ανακοίνωσης" του κ. Κυπριανού, εις το οποίο ο πήχης δια την ένωση ανεβαίνει πλέον πολύ ψηλά:

" Εἶχα ἐξ ἀρχῆς διευκρινίσει στοὺς Ἀδελφούς μας ἐν Κύπρῳ, καὶ ἰδίως στοὺς Ἀρχιερεῖς, ὅτι δὲν εὑρίσκομαι στὴν Κύπρο ὡς ἄτομον, ἀλλ᾿ ὡς Ἐκπρόσωπος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μας καὶ ὅτι κομίζω Μήνυμα Ἀγάπης καὶ Ἑνώσεως.

Οἱ Ἀδελφοί μας ἐξετίμησαν αὐτὸ καὶ ἡ εὐγένεια καὶ ἡ λεπτότης καὶ ἡ ἀγάπη καὶ ἡ τιμὴ στὸ πρόσωπό μου ἦσαν κάτι περισσότερο ἀπὸ συγκινητικές, ὥστε νὰ ζήσουμε ὅλοι μαζὶ τὴν Κοινωνία τῆς Ἀγάπης:

μὲ ἔθεσαν σὲ τιμητικὴ θέσι στὸν Ναό, μὲ ἀντιμετώπισαν μὲ πολλὴ εὐγένεια, μοῦ εὐχήθησαν ἐπανειλημμένως "σύντομα καὶ ἡ ὥρα ἡ καλή..." ἀλληλο-ασπασθήκαμε μὲ ἰδιαίτερη ἐγκαρδιότητα, μοῦ ἐδόθη ἡ ἄδεια-εὐλογία νὰ προσφωνήσω στὸ Ἀρχονταρίκι τὸν νέο Ἐπίσκοπο ἐκ μέρους τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μας μὲ Χαιρετισμὸ Ἑνωτικὸ καὶ νὰ προσφέρω συνοδικὸ Δῶρο ὡς σύμβολον κλάδου ἐλαίας, τέλος δὲ νὰ συμμετάσχω στὴν μεγάλη ἑόρτια τράπεζα, ὅπου ὁ συμπλησιασμὸς ἦταν τοιαύτης ποιότητος πνευματικῆς, ὥστε νὰ χαθῆ πλήρως ἡ αἴσθησις τῆς ὁποιασδήποτε διαφορότητος...

"...Εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσε... Πάντα χορηγεῖ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον... Ὅλον συγκροτεῖ τὸν θεσμὸν τῆς Ἐκκλησίας...".

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ "ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ" ΠΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!