ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015 ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σεβαστοί Πατέρες, Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές,
Αληθώς ετέχθη ο Κύριος.
Σας στέλνω συνημμένως την Εγκύκλιον Χριστουγέννων την οποία διένειμα στους Αδελφούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΓΟΧ Αυστραλίας και ευχαριστώ δια της αποστολής αυτής της Εγκυκλίου όλους τους Πατέρες και Αδελφούς που μου έστειλαν ευχετήριο κάρτα ή άφησαν ευχετήριο τηλεφωνικό μήνυμα ή μου ευχήθηκαν τηλεφωνικώς.
Το φώς του αστέρος της Βηθλεέμ που οδήγησε τους εξ ανατολών μάγους στη Βηθλεέμ, εύχομαι να οδηγεί και τα δικά μας πνευματικά βήματα.
Με αγάπη του Σαρκωθέντος Χριστού
Επίσκοπος Ευστάθιος.
ΠΑΤΗΜΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

1 σχόλιο:

DHMHTRHS PAPADATOS είπε...

Προς τον διαχειριστή του Blog "Οδηγήτρια".

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε μία λίαν σοβαρή Επιστολή τους Σεβ/του Πατρών και Τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΓΟΧ Αυστραλίας κ.Ευσταθίου με τίτλο "παντί το αυτούντι". Την συγκεκριμένη επιστολή ο Σεβ/τος Ευστάθιος την κοινοποιεί προς την "Ιεράν Σύνοδον" του "Αρχιεπ/που" κ. Στεφάνου, της οποίας τυγχάνει μέλος αλλά και Αρχιγραμματέας. Αυτή γράφτηκε με σκοπό την διαμαρτυρία για όλα όσα πράχθηκαν στην Κύπρο από 5 εκ των "Επισκόπων" της ως άνω Συνόδου μετά του Φλωριναίου "Μητροπολίτου" κ. Κυπριανού. Δυστυχώς αυτή η Επιστολή δεν βλέπουμε να έχει συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο blog και τούτο μας ωθεί ώστε να αναφέρουμε τους παρακάτω λόγους:

1. Την Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου, όπως βλέπουμε την έχετε δημοσιεύσει και απορούμε γιατί δεν δημοσιεύετε και την Επιστολή Διαμαρτυρίας του. Μήπως η δημοσίευση της Εγκυκλίου δημοσιεύτηκε με προθυμία μόνο και μόνο επειδή δεν κατέχει θέση διαμαρτυρίας, όπως κατέχει το λίαν προσφάτως αποστειλόμενο γράμμα του Σεβ/του κ. Ευσταθίου προς την "Σύνοδό" του;
2. Σωστό και πρέπον θα ήταν αφού δημοσιεύτηκε η Εγκύκλιος Χριστουγέννων του Σεβ/του κ. Ευσταθίου, να δημοσιευθεί και η Επιστολής διαμαρτυρίας του και τούτο διότι ο συγκεκριμένος Επίσκοπος αποτελεί ακόμη μέλος της "Συνόδου" σας και μάλιστα τυγχάνει Αρχιγραμματέας αυτής. Οπότε η ανάρτηση της Επιστολής του εν λόγω Επισκόπου κρίνεται επιβεβλημένη, αν θεωρήσουμε φυσικά και τούτο πως το συγκεκριμένο blog κινείται επάνω εις τα δημοκρατικά και συνάμα εκκλησιαστικά πλαίσια της ελευθερίας λόγου και της αμερόληπτης διεξαγωγής συμπερασμάτων.
3. Εξίσου όμως σοβαρός είναι και ο λόγος πως μέσα από την συγκεκριμένη Επιστολή λύνεται κάθε απορία προς τον αναγνώστη αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο, για το αν τελικά έπρεπε να υπάρξει αυτή η γενομένη πλέον συμπροσευχή - σκάνδαλο, οι αλληλο - ασπασμοί και οι εναγκαλισμοί, μιας και οι λόγοι που απαγορεύουν όλα τα παραπάνω αναλύονται διεξοδικά από την μέσα εις την Επιστολήν αυτήν που δεν έχετε δημοσιεύσει και περιμένουμε να πράξετε το σωστό και αυτονόητο.
4. είναι τραγικό έως και παράλογο η φωνή του Επισκόπου σας να κρίνετε σωστή όταν απλά μιλάει για απλά θέματα και όταν αυτός τοποθετείται επί σοβαρών Εκκλησιαστικώ Ζητημάτων, θεμάτων Ομολογίας Πίστεως και Αποστολικής Διαδοχής, τότε αυτή να φιμώνεται.Εκ τούτου μόνο η ασέβεια προς το πρόσωπο του Σεβ/του κ. Ευσταθίου επιτυγχάνεται και όχι ο Σεβασμός προς αυτόν.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβανομένου και του ότι ο Σεβ/τος κ. Ευστάθιος απλά διαμαρτύρεται ως Κανονικός και Ορθόδοξος Επίσκοπος έναντι της συγκεκριμένης λανθασμένης κίνησης, χωρίς να θέλει να προκαλέσει οποιοδήποτε κακό εις την Εκκλησία και χωρίς να αποσκοπεί σε προσωπικά του συμφέροντα, όπως ο ίδιος γράφει εις τον πρόλογο αυτής, κρίνουμε αναγκαία και υποχρεωτική την δημοσίευση αυτής της Επιστολής - διαμαρτυρίας. Γιατί μέσα από αυτή ο κόσμος θα μάθει την πάσα αλήθεια, μιας και ο Σεβ/τος κ. Ευστάθιος εκτός από Θεολόγος τυγχάνει και Νομικός, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει γιατί διαμαρτύρεται και αν όντως πρέπει να το κάνει αυτό. Εκτός όμως αν το συγκεκριμένο blog εξυπηρετεί άλλα σχέδια και διακονεί την φωνή εκείνων που θέλει να διακονεί!!!