ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ποια εγκώμια θα ήταν επάξια να γραφτούν για την αυριανή εορτή ; Ο λόγος φτωχός το μυαλό μικρό για να εξιστορήσει το περίεργο θαύμα θαυμάτων την γέννηση του Θεανθρώπου εκ παρθένου μητρός.
                  Και τώρα που γράφω αυτά τα λίγα λόγια μου περνά το μυαλό σαν αστραπή το ιδιόμελο του εσπερινού  που γράφει 
''Τι μπορούμε να σου προσφέρουμε Χριστέ που ήρθες ως άνθρωπος για εμάς; Καθένα από τα δικά σου κτίσματα σου στέλνει κάτι προς ευχαριστία. Οι Άγγελοι τον ύμνο, οι ουρανοί τον αστέρα, οι μάγοι τα δώρα, οι βοσκοί το θαύμα, η γη το σπήλαιο, η έρημος την φάτνη, εμείς (το ανθρώπινο γένος) Μητέρα Παρθένο. Ο Θεός που υπήρχε πάντα ας μας ελεήσει"
Όλη η κτήση συμμετέχει στην Γέννηση του Θεανθρώπου όπως γράφει το τροπάριο εμείς όμως έκαστος συμμετέχουμε ή απλά περνά απαρατήρητη και αυτή η εορτή όπως οι άλλες;
Μήπως ο καθένας από εμάς αδιαφορεί παγερά και δεν γλυκαίνεται η ψυχή μας με τα λόγια των τροπαρίων;Εάν γυρνάμε από την Εκκλησία και δεν έχουμε αισθανθεί το γλυκύ μέλι του ψαλμωδού τα λόγια των γραφών δεν έχουμε καταλάβει τίποτα.Εάν δεν αφήσουμε την ψυχή μας ελεύθερη να ξαναγίνουμε παιδιά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Εάν και εμείς μόνοι μας σπίτι μας ή και αλλού δεν ψάλλουμε τα κάλαντα σαν μικρά παιδιά δεν θα αισθανθούμε την του Χριστού Γέννηση, πόσο μάλλον εμείς οι Ορθόδοξοι που πλέον στης μέρες μας είμαστε είδος προς εξαφάνιση. 
Ενθυμούμε τους παλαιούς Ορθοδόξους που προλάβαμε στην Εκκλησία λέγανε αυτή την μέρα τα κάλαντα στο δρόμο δυνατά με όλη την δύναμη της ψυχής τους αισθανόσουν κάθε φορά το χαρμόσυνο μήνυμα της εορτής αισθανόσουν έτσι όπως τα λέγανε οτι να να τώρα γεννάται μπροστά μας ο Χριστός, να η φάτνη, να και οι Μάγοι. Και εμείς εδώ μπροστά σε αυτούς που μας λένε το χαρμόσυνο μήνυμα τι κάνουμε ή τι πρέπει να κάνουμε;
Και τελικά ξέρετε τι κάναμε και τι κάνουμε δεν κάνουμε τίποτα.

Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά ο Θεός να δίνει δύναμη σε κάθε Ορθόδοξο να κρατά Θερμοπύλες για να μην  σβήσει η Ορθοδοξία να μην σβήσει η πίστη των πατέρων.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ!!!!


ΓΟΧίτης              

Δεν υπάρχουν σχόλια: